Persbericht Gemeente Lansingerland

Koningsdag en Bevrijdingsfestival Lansingerland afgelast

Door de ontstane situatie met het coronavirus was lange tijd onduidelijk of de nationale feestdagen in april en mei wel door konden gaan. Door de huidige ontwikkelingen hebben wij in samenspraak met de Oranjecomite’s Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs besloten om Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Lansingerland af te gelasten.

Burgemeester Pieter van de Stadt:

“Wij betreuren het zeer dat we deze mooie feesten de komende periode niet kunnen vieren met elkaar. Samen met de Oranjecomités onderzoeken we hoe we op een later moment een gedenkwaardige invulling kunnen geven aan 75 jaar bevrijding.”Op passende manier gedenken
Op dit moment is het vooralsnog voor iedereen onduidelijk wat de effecten van de maatregelen zijn om het coronavirus in te dammen maar naar verwachting is de impact op de samenleving groot. Ook in het belang van onze vrijwilligers die wij in staat willen stellen om hun werkzaamheden goed uit te voeren, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen met de Oranjecomités en talloze lokale ondernemers die betrokken zijn bij de organisatie van deze feesten kijken we naar een alternatieve datum om op een later moment 75 jaar vrijheid te vieren.
Voor dodenherdenking op 4 mei geldt dat de gemeente onderzoekt hoe we hier op gepaste wijze en met het opvolgen van de maatregelen invulling aan kunnen geven.Wij als Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek willen alle donateurs, sponsoren, vrijwilligers en kraamhouders bedanken voor het vertrouwen en hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten.
Voor vragen kunt u gebruik maken van het Contactformulier of mailen naar info@snf-bergschenhoek.nl